O družbi

Predstavitev

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. skrbi za varen, zanesljiv in nemoten javni prevoz na območju celotne Mestne občine Ljubljana in v šestnajstih primestnih občinah.

Naša želja in cilj sta poskrbeti za to, da bi avtobus postal najboljša alternativa osebnemu avtomobilu, saj bi na ta način umaknili osebna vozila iz urbanih okolij in tako zagotovili zdravo okolje prihodnjim generacijam.

Poslovna stavba LPP
Poslovna stavba LPP - foto: Tamara Deu

Da bi meščankam in meščanom Ljubljane, pa tudi tistim, ki živijo v primestnih občinah in se na delo ali v šolo vsak dan vozijo v mesto, zagotovili udoben, varen in hiter prevoz, je potrebno delovati timsko in skladno, in to je dnevno vodilo skoraj tisoč zaposlenih v našem podjetju.

Z nakupi novih, sodobnih, klimatiziranih in okolju ter osebam z oviranostmi prijaznih avtobusov, z rednimi izobraževanji voznikov, optimizacijo voznih redov ter številnimi drugimi projekti in ukrepi za trajnostno mobilnost nudimo vedno večjo kakovost storitev javnega prevoza. Zato se vedno več ljudi zavestno odloča za javni prevoz v Ljubljani in okolici.

LPP skica prometa

Vsak si želi, da bi javni potniški promet potekal nemoteno in hitro. K temu lahko prispevamo tudi sami kot meščanke in meščani Ljubljane. Kako? 

  • ne vozimo po rumenem pasu, rezerviranem za avtobus, saj to zmanjšuje potovalno hitrost avtobusov
  • ne parkirajmo in ustavljajmo na postajališčih mestnih avtobusov, saj to zmanjšuje varnost izvajanja javnega prevoza in hkrati zmanjšuje potovalno hitrost
  • odločajmo se za uporabo javnega potniškega prometa zavestno in načrtno in uporabimo v ta namen storitve: aplikacija Urbana, oglejmo si vozne rede na postajališčih, uporabimo Prevoz na klic za osebe z oviranostmi in nenavsezadnje potujmo intermodalno (na primer, na avtobusu z zložljivim kolesom)...
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.