O družbi

Podjetje včeraj in danes

Podjetje danes

Kot eno z mestom

Javni potniški promet v Ljubljani že od svojih začetkov leta 1901 raste in se razvija z mestom ter s potrebami njegovih prebivalcev. Danes predstavlja ožilje mesta in najmočnejši člen v skrbi za okolje. Za uresničevanje našega poslanstva in uresničitev ciljev je izredno pomembno tesno sodelovanje z Mestno občino Ljubljana (MOL), s četrtnimi skupnostmi in s primestnimi občinami, ki zastopajo svoje prebivalce in obenem potnike, katerim LPP zagotavlja varen, udoben in cenovno dostopen prevoz. Lastnik in ustanovitelj LPP d.o.o. je JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. Osnovna dejavnost LPP je prevoz potnikov v javnem mestnem prometu. Dopolnilne dejavnosti LPP d.o.o. obsegajo še vzdrževanje in popravila gospodarskih vozil, tehnične preglede, homologacije in ateste vozil.

Podjetje je danes razdeljeno na dva sektorja (Promet, Tehnični pregledi in homologacije) in službo Oskrbovalnih procesov.

Pod sektor Promet spadajo:

  • služba Prevoz potnikov
  • služba Vzdrževanje vozil
  • služba Prometno komercialna.

logotip
Logotip Polžek LPP, foto: Tamara Deu

Datoteke
Microsoft Office document icon Pregled zgodovine, 110 let LPP [doc | 149,5 KB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.