Prenova odsluženega avtobusa v skupnostni center v Kašlju

Na začetku septembra je projekt Mladih zmajev, s katerimi v LPP-ju pri prenavljanju odsluženih avtobusov partnersko sodelujemo že drugič, dobil poleg preobleke tudi ime. Prenovljenemu avtobusu je ime Borc in bo na Cesti španskih borcev opravljal vlogo skupnostnega centra za prebivalce soseske in širše okolice.

Zakaj smo v LPP-ju partnersko vstopili v projekt z Mladimi zmaji? Zato, ker v LPP-ju podpiramo dobre ideje in aktivnosti, ki sledijo načelom krožnega gospodarstva. Mladim zmajem smo z veseljem podarili odslužen avtobus, ki bo na takšen način pridobil neprecenljivo vrednost in nov pomen.

Kot že omenjeno, ta ustvarjalna prenova avtobusa v Kašlju ni prvi projekt sodelovanja med Mladimi zmaji in LPP-jem. Ključni moment projekta v Kašlju je v temelju zaupanja, ki se je zgradil pri projektu »Ljuba in Drago«. To je tisti mobilni mladinski center, ki po Ljubljani dostavlja druženje in je prvi predelan odslužen avtobus, nastal v sodelovanju LPP in Mladih zmajev.

“Pri Ljubi in Dragu smo takrat rabili čas, da razumemo vizijo Mladih zmajev in pozitivne poteze za družbo. Vemo, da bo projekt v Kašlju pozitivno vplival na ljudi zato naša pomoč in sodelovanje nikoli nista bila vprašljiva. Veseli smo, da smo lahko del projekta v katerem izdelujemo nekaj dobrega za mlade in lokalno skupnost,” pravi ekipa LPP, ki sodeluje na projektu Borc.

Kakšen je namen skupnostnega centra Borc? Vsebinski program je zasnovan v treh sklopih:

  1. Hrana in druženje
  2. Kultura in zabava
  3. Učna pomoč in znanje

Najbolje so projekt opisali pri Mladih zmajih in to kar v rimah:

“Borc je po srcu, plac po poklicu,

Skupnost po karakterju, kmal te bo priklicu

Borc je za učenje, kulturo, druženje, art,

Za ustvarjanje, podporo, za navdih, ko si brez kart.”

Borc vas pričakuje na Cesti španskih borcev v Kašlju, do nadaljnjega vsak ponedeljek in petek.

Čarovnijo, ki jo je v naselje španski borci prinesel Borc, si lahko ogledate tudi na povezavi Skupnostni center BORC - Za ustvarjanje, podporo, za navdih, ko si brez kart - YouTube

Vas zanima souporaba prostora na Borcu? Iščete prostor za delavnice, izobraževanje, ustvarjanje v Ljubljani? Se vidite pri programu? Bi radi sodelovali? Stopite v stik z Mladimi zmaji na e-naslov: majamgaspersic@mladizmaji.si. Vabljene organizacije in posamezniki, ki vas zanima ta poseben prostor, za vas imajo Mladi zmaji tudi nekaj finančne podpore kot zagonsko pomoč pri notranji opremi prostora.

Datoteke
PDF icon Zgodba skupnostnega centra Borc [pdf | 12,9 MB]
PDF icon Zgodba Ljube in Draga [pdf | 4,9 MB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.