Dodatne informacije za potnike

Kavalir

KAVALIR

Vsem, ki težje hodijo, je dostop do vseh pomembnejših ciljev v mestni peš coni zagotovljen s šestimi vozili na električni pogon, t.i. Kavalirji.

S Kavalirjem se lahko pelje do pet potnikov hkrati, vožnja pa je brezplačna. Zaradi njihove nizke hitrosti jih lahko ustavite med vožnjo.

V času okoli 1. novembra se Kavalirji preselijo na območje pokopališča Žale.

Naročila voženj

Odprti Kavalir: 031 666 331 ali 031 666 332.

Zaprti Kavalir: 031 666 299.

S Kavalirjem je potoval tudi Žiga Brdnik - Dnevnik.

Urnik voženj

Vse dni v letu, od 6.00  do 22.00 ure.

 

KLINKO KAVALIR

Brezplačen prevoz s Klinko Kavalirjem po celotnem območju UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana je namenjen predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam. Uporabniki se lahko od doma na pot podajo z avtobusom mestnega potniškega prometa ali z vlakom, izstopijo na katerem izmed postajališč v bližini, od tam pa jih  Klinko Kavalir brezplačno popelje do izbrane klinike in nato nazaj do želene točke. Enako velja tudi za tiste, ki se pripeljejo z avtomobili. Tem priporočamo parkiranje na P+R parkiriščih Barje, Studenec, Dolgi most ali Stožice, od koder se lahko do UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana pripeljejo z mestnimi avtobusi. Parkirajo lahko tudi na parkiriščih v bližini (priporočamo parkiranje na parkirišču Povšetova, s katerim upravlja JP Ljubljanska parkirišča in tržnice d.o.o.). 

Območje trase Klinko Kavalirja

Naročila voženj

041 504 400

Urnik voženj

Vsak delavnik, med 6.30 in 19.30 uro.

KAVALIR NA ŽALAH

Obiskovalcem pokopališča Žale bo od 3. 4. 2022 dalje na voljo brezplačen prevoz po pokopališču Žale.

Naročila voženj

031 666 332

Urnik voženj

Prva vožnja Kavalirja v letu se zgodi prvo nedeljo v aprilu. Kavalir nato obratuje do 1. novembra vsako nedeljo in ob praznikih, med 8.00 in 16.00 uro.
V obdobju od 2. 11. do 31. 3. Kavalir na Žalah ne obratuje.

 

GROSUPELJSKI ZAPELJIVEC

Od 5. 9. 2022 naprej, je Občina Grosuplje bogatejša za storitev prevoza na klic, imenovana Grosupeljski Zapeljivec.
Brezplačna storitev na klic je namenjena predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim starejšim osebam in njihovim spremljevalcem.
Grosupeljski Zapeljivec povezuje kar 18 pomembnejših točk v mestu Grosuplje; med njimi najdemo upravno enoto, zdravstveni dom, tržnico, dom starejših, občino Grosuplje, trgovine, mestno knjižnico ter cerkev.
V primeru morebitnih vprašanj, zanimanja za potek vožnje ali pa naročilo vožnje lahko Zapeljivce pokličete na telefonsko številko 070 777 830.

Naročila voženj

070 777 830

Urnik voženj

- Delavnik od 7.00 do 15.00

- Sobota, nedelja in prazniki od 6.00 do 13.00

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.