Dodatne informacije za potnike

P + R: Parkiraj in se pelji z avtobusom

P + R zemljevid (okvirna orientacija)

P+R Grosuplje

Nova Parkirna hiša P+R Grosuplje, ob glavni avtobusni in železniški postaji v Grosupljem, je zgrajena v šestih etažah z 222 parkirnimi mesti, od teh jih je kar 161 namenjenih za parkiranje po sistemu P+R. Storitev P+R je namenjena dnevnim uporabnikom parkirne hiše, ki uporabljajo javni avtobusni prevoz. Uporabniki za vstop v parkirno hišo potrebujejo veljavno kartico Urbano, ki jo lahko napolnijo tudi na Urbanomatu, ki se nahaja v parkirni hiši. S kartico Urbana lahko v garažni hiši parkirate svoje vozilo in se v Ljubljano in nazaj zapeljete z avtobusom LPP za 4,40 EUR. V najvišji, 4. etaži, je 11 parkirnih mest z možnostjo polnjenja električnih vozil. Ob parkirni hiši je tudi zaprta kolesarnica za 40 koles.

P + R Stanežiče

Parkirišče se nahaja ob Celovški cesti, blizu mladinskega golf igrišča. Na njem je 392 parkirnih mest, od katerih jih je 20 namenjenih invalidom, 6 pa parkiranju in polnjenju električnih vozil. Urejenih je tudi 15 parkirnih prostorov za avtodome, 4 postajališča za avtobuse in 2 postajališči za turistične avtobuse.

Nameščenih je tudi 20 kolesarskih stojal, na katerih je prostor za 40 koles in 16 omaric za shranjevanje koles.

Do parkirišča vozi avtobus št. 1, in sicer na relaciji: Dolgi most P+R do parkirišča Stanežiče P+R. Nočna linija (N1) obratuje na relaciji Bavarski dvor - Stanežiče P+R - Brod. Ob nedeljah in praznikih pa linija obratuje kot linija 1B, in sicer na relaciji Dolgi most P+R - Stanežiče P+R - Gameljne. 

Plačilo parkirnine, ki znaša 1,30 EUR na dan, se opravi na urbanomatu. Ob plačilu, ki se lahko izvede z gotovino, z uporabo sistema VALÚ Moneta ali Urbano, se na enotno mestno kartico naložita pravici do dveh voženj z mestnim avtobusom, ki veljata 24 ur od plačila parkirnine.

P + R Barje

Parkirišče P+R Barje se nahaja ob južni ljubljanski mestni vpadnici, Barjanski cesti in povezuje državno in mestno cestno omrežje. V center Ljubljane se odpeljete z mestnim avtobusom št. 9. 

Parkirnino (1,30 EUR) za tekoči dan plačate na Urbanomatu. Za aktivacijo potrebujete kartico Urbana, ki jo lahko kupite na Urbanomatu. 

S plačilom parkirnine pridobite pravico do dveh voženj z mestnim avtobusom, ki veljata 24 ur od plačila parkirnine. 

Na parkirišču je 347 parkinih mest (od tega za osebe z oviranostmi 17). Na parkirišču sta postavljeni 2 polnilni mesti za sočasno napajanje 4 vozil na električni pogon; izposodite si lahko tudi Bicike(LJ).

P+ R Dolgi most

Na zahodnem obrobju Ljubljane, na Dolgem mostu, je cena 24-urnega parkiranja na točki P + R 1,30 EUR. S plačilom parkirnine na urbanomatu dobi uporabnik dodatno dve vozovnici za mestni avtobus, ki veljata 24 ur od plačila parkirnine.

V center Ljubljane se odpeljete z mestnim avtobusom št. 6 ali 1D. Parkirnino plačate z Urbano, gotovino ali VALÚ Moneto. Plačilo za več dni vnaprej ni možno.

  • Št. parkirnih mest: 349 (od tega 11 parkirnih mest za osebe z oviranostmi, 11 za avtobuse, 11 za avtodome).

P + R Ježica

Parkirišče P+R Ježica je na severnem obrobju mesta Ljubljane na Obvozni cesti in ima urejenih 80 parkirnih mest. Parkirnina je 1,30 EUR / dan (vključno z DDV); parkirišče je plačljivo od ponedeljka do nedelje. Parkirnina za tekoči dan se plača na Urbanomatu, in sicer z gotovino,  VALÚ Moneto ali Urbano. S plačilom parkirnine pridobi potnik osebnega vozila pravico do dveh voženj z mestnim avtobusom, ki veljata 24 ur od plačila parkirnine. Do parkirišča vas zapelje linija 11.

P + R Sinja Gorica (Vrhnika)

Parkiraj na Vrhniki in se pelji v Ljubljano ter po Ljubljani.

Parkirišče P + R Sinja Gorica (Vrhnika) omogoča, da potniki LPP vozilo parkirate (brez doplačila) na nadzorovanem parkirišču in se z avtobusom odpeljete v Ljubljano. V Ljubljani se lahko vozite in prestopate v mestnem prometu še 90 minut. To pa vse za ceno enosmerne vozovnice 2,70 EUR. Če na P + R v Sinji Gorici kupite povratno vozovnico (5,40 EUR), se pod istimi pogoji (90 minut po Ljubljani in vožnja iz Ljubljane do Vrhnike) pripeljete tudi nazaj do Vrhnike na P + R Sinja Gorica in prevzamete vozilo. V obe smeri in po Ljubljani za samo 5,40 EUR.

Več informacij o Urbani dobite Potniki iz Vrhnike, Logatca in okolice na telefonski številki 01 750 53 75 in 041 224 199, vsak delavnik od 9. do 17. ure (Pav, d.o.o., Cankarjev trg 4, Vrhnika).

P+R Stožice

Parkiranje na točki P + R pri garažni hiši Center Stožice stane 1,30 EUR na dan, v prestolnico pa se lahko zapeljete z linijami 13, 18 (postajališče Center Stožice P + R) in 20 (postajališče Nove Stožice P + R). Uvoz na parkirišče je urejen iz rondoja na Štajerski cesti (Vhod-1) in iz Ceste Janeza Porente (Vhod-5).

Urbanomat se nahaja pri vhodu 5 iz Ceste Janeza Porente, kjer je možno plačati parkirnino P+R z Urbana kartico, v vrednosti 1,30 EUR, s čimer potnik pridobi dve brezplačni vozovnici za tisti dan.

  • Št. parkirnih mest: 1220 (60 parkirnih mest za osebe z oviranostmi, 48 parkirnih mest za avtobuse).

Parkirnino plačate z Urbano, gotovino ali VALÚ Moneto. S plačilom parkirnine pridobite pravico do dveh voženj z mestnim avtobusom, ki veljata 24 ur od plačila parkirnine. Plačilo za več dni vnaprej ni možno.

P+R Studenec

Parkirišče P+ R Studenec se nahaja v garažni hiši pod trgovskim centrom Hofer.

Vhod v garažno hišo je iz Chengdujske ceste. Urejenih je 179 parkirnih mest, od tega 9 za invalide. Plačilo parkirnine, ki znaša 1,30 EUR na dan, se opravi na urbanomatu. Ob plačilu, ki se lahko izvede z gotovino, z uporabo sistema VALÚ Moneta ali Urbano, se na enotno mestno kartico naložita pravici do dveh voženj z mestnim avtobusom, ki veljata 24 ur od plačila parkirnine. Obratovalni čas parkirišča je od ponedeljka do nedelje.

V neposredni bližini garažne hiše so postajališča mestnega avtobusa št. 11 in 25 (na Zaloški cesti), ter št. 20 in 22 (na cesti Nove Fužine).

Podrobneje o vseh navedenih parkiriščih.

Druga parkirišča nudijo možnost parkiranja na drugih lokacijah v mestu, kjer lahko prestopate na glavne linije v mreži linij LPP, a niso vključena v sistem P + R, tako da opravite plačilo za parkirišče in za vožnjo z avtobusom ločeno. Za obe storitvi lahko uporabite urbano.

Sistem P + R (angleško park and ride oziroma parkiraj in se pelji z avtobusom) je kombinacija zasebnega in javnega prevoza in omogoča, da se uporabnik do pomembnejših točk na obrobju mesta oziroma glavnih mestnih vpadnic pripelje z osebnim ali drugim vozilom.

Datoteke
PDF icon Zemljevid parkirišč in možnih prestopov na LPP linije [pdf | 1,2 MB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.