Vozovnica Slovenija

Dijaki in študentje, ki so hkrati registrirani športniki in športnice, lahko pridobijo VOZOVNICO SLOVENIJA za medkrajevni potniški promet, ki omogoča potovanja na vadbe, tekmovanja in druge aktivnosti po celi Sloveniji. Do vozovnice Slovenija so upravičeni, če kupijo subvencionirano vozovnico od doma do šole. 

Informacije o vozovnici Slovenija.

VOZOVNICA SLOVENIJA je na voljo tudi upokojencem, imetnikom invalidskih evropskih kartic, vojnim veteranom in starejšim od 65 let. Vsi, ki sodijo v navedene skupine, pa za pridobitev vozovnice ne smejo opravljati samostojne registrirane dejavnosti, biti poslovodne osebe gospodarske družbe ali direktorji zasebnih zavodov. Za pridobitev vozovnice je potrebno izpolniti obrazec, ki je pripet spodaj in ga oddati na prodajnem mestu. Strošek izdelave vozovnice znaša 3 EUR. Vozovnica velja izključno na medkrajevnih linijah in sicer eno leto od začetka meseca, v katerem je bila izdana.

 

Datoteke
PDF icon Razširjeno besedilo Ministrstva za infrastrukturo [pdf | 535,8 KB]
PDF icon vloga_za_izdajo_subvencionirane_vozovnice_za_brezplacen_prevoz.pdf [pdf | 162,4 KB]
PDF icon pravilnik_o_dopolnitvah_pravilnika_o_izvajanju_sub._prevoza_19._6._2020.pdf [pdf | 371,9 KB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.