Dodatne informacije za potnike

Seniorji

Starejši potniki lahko pridobijo informacije o voznih redih, poteku linije in kako priti do določenega cilja ustno na Potniškem centru LPP (Slovenska 56, pri Borzi na Bavarskem) ali na brezplačni telefonski številki 080 60 77. Tisti potniki, ki so bolj seznanjeni z internetom, lahko poiščejo svoj cilj potovanja v sistemu Google Transit. To storijo tako, da vstopijo na vhodni strani Ljubljanskega potniškega prometa in kliknejo na kvadratek »Načrtuj pot«. Nato vpišejo start in cilj potovanja in že bo sistem potniku podal celostne informacije o potovanju.

Prikaz kvadratka "načrtuj pot"

Drugi spletni portal, s katerim lahko potniki načrtujejo pot in pridobijo informacije o postajališčih, voznih redih in linijah, je »Prominfo«.

Prikaz izgleda strani prominfo

Pregled voznih redov

Vozne rede si lahko potniki ogledajo na postajališču samem, na napovednikih prihodov avtobusov na postajališčih, na spletni strani v rubriki »vozni redi« s pomočjo Google Transit sistema na www.lpp.si pod rubriko »Načrtuj pot« in s pomočjo drugih aplikacij, ki jih LPP ni izdelal, a jih lahko pridobite v Trgovini Play.  Prav tako so vozni redi vidni v aplikaciji mobilna Urbana, vendar je potrebno aplikacijo na »pametni« telefon najprej naložiti. Potnik jo lahko poišče v Trgovini Play na mobilnem telefonu. Ta aplikacija je enakovredna vrednostni, rumeni Urbani, zato lahko z njo plačujemo enkratna potovanja na avtobusu. Za uspešno upravljanje z aplikacijo je potrebno imeti na telefonu operacijski sistem Android 5.0. ali iOS 9.0.

Potek linij

Najlažje je potek linij poiskati na shemi linij z vnesenimi postajališči. Potek linij lahko potniki poiščejo tudi s pomočjo klika na »Načrtuj pot« na vhodni strani. Zelo dobro potek linije prikaže sistem »Prominfo«.

Stanje na kartici Urbani

Stanje na kartici lahko preverimo na vsakem urbanomatu, v trafikah 3DVA ali kioskih Dela, v izbranih enotah Pošte Slovenije, Petrola, Mercatorja in Spara. Povsod tam torej, kjer potnik lahko opravi nakup kartice Urbane oziroma jo napolni. Stanje kartice lahko potnik spremlja na Urbana On-Line, če je potnik registriran uporabnik, na primer zaradi mobilne Urbane, ki jo uporablja na telefonu. 

Najbližji urbanomat ali prodajno mesto za nakup in polnjenje kartice

Najbližji urbanomat oziroma prodajno mesto najdete tudi v sistemu »Prominfo«

 

Pomembne telefonske številke:

Izguba, kraja ali reklamacija kartice 080 60 77
Najdene kartice 01 43 05 176
Najdeni predmeti 01 58 22 464
Informacije za osebe z oviranostmi 01 58 22 425 in 051 44 99 92

Dodatne povezave:

 

Logotip Civitas elan

 

 

 

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.