Spremembe linij LPP

V ponedeljek, 11. maja, poskusno uvajamo novo podaljšano linijo 1 D (Vižmarje – P + R Dolgi most). Linija bo obratovala izmenično z linijo 1 do končnega postajališča Mestni log in nato samostojno nadaljevala pot po trasi do postajališča P + R Dolgi most.

Več ...

Na Ježici bo od 1. decembra 2014 dalje vzpostavljena nova prestopna točka za potnike mestnega potniškega prometa in voznike osebnih vozil, ki potujejo v Ljubljano iz smeri Domžal, Kamnika, Trzina. zadnje spremembe linij 8, 11 in 26 so v skladu s prometno politiko mesta, ki narekuje razmrebenitev centra mesta z osebnimi vozili. (Linijo 26 smo s P + R Ježica po 5.1.2015 preusmerili na postajališče Ježica, da bi potniki lažje prestopali razen na liniji 8 in 11 tudi na linijo 6.)

Več ...

Od 30. septembra 2014 dalje obratuje med občino Žiri in občino Vrhnika podaljšana linija Ljubljanskega potniškega prometa »46 (Vrhnika – Smrečje – Žiri)«. Potniki se lahko zapeljejo na omenjeni liniji z enotno mestno kartico Urbano.

Več ...

Od ponedeljka, 30 septembra 2013, bo na željo potnikov preusmerjena linija 20, ki se bo po novem približala osrednji tržnici.

Več ...

Ob spremembi prometne ureditve na Slovenski cesti (22.9.2013) bosta trasi linij 13 in 20 spremenjeni, na Ilirski (Hrvatskem trgu) pa bo urejeno novo postajališče. Obe liniji bosta po novem hitrejši in bolj dostopni za uporabo sistema P+R v Stožicah in Fužinah (Chengdujska). Zaradi pričakovanega povečanega števila potnikov na vseh linijah Ljubljanskega potniškega prometa, bodo dodani odhodi avtobusov na najbolj obremenjenih linijah 1 in 6.

Več ...

Z novim šolskim letom (od 2. septembra 2013 dalje) bodo potniki v občinah Škofljica, Grosuplje, Ivančna Gorica in Vrhnika na rednih medkrajevnih linijah lahko potovali pogosteje. Poteki tras se bodo deloma spremenili. V teh občinah bodo od septembra šolske linije na voljo tudi drugim potnikom, plačilo prevoza na le-teh pa bo znotraj območnega sistema možno samo s kartico urbana. V občini Brezovica, in sicer na območju od Podpeči (Jereb) do Rakitne in vse do Goričice pod Krimom, bodo linije LPP ponovno umeščene v drugo območje.

Več ...

V torek, 2. aprila, bo na pobudo meščanov in meščank iz četrtnih skupnosti Sostro, Golovec, Moste in Jarše začela voziti linija 24 po podaljšani trasi in sicer bo po novem obratovala od Bizovika do Žal. Podaljšek trase bo od zdajšnje končne postaje na Kodeljevem, potekal po Kajuhovi ulici, Šmartinski cesti in Pokopališki ulici vse do postajališča Žale.

Več ...

V ponedeljek, 4.marca 2013 je Občina Dobrova – Polhov Gradec z LPP in Mestno občino Ljubljana integrirala obstoječe linije 51 (Ljubljana – Dobrova - Polhov Gradec), 52 (Polhov Gradec – Črni Vrh) in 53 (Polhov Gradec – Suhi Dol), 55 (Ljubljana – Vrzdenec) ter 56 (Ljubljana – Šentjošt) v mrežo integriranih linij LPP. Integracija zagotavlja linijam povečano število odhodov avtobusov, enotno plačilno sredstvo Urbana, ki omogoča prestopanje tudi na mestne linije LPP v roku 90 min brez doplačila, nižje cene prevoza in vključitev v območni sistem LPP. Linije 51, 55 in 56 bodo v Ljubljani potekale po Tržaški, Aškerčevi in Slovenski cesti do Avtobusne postaje Ljubljana; avtobusi bodo ustavljali na postajališčih Bavarski dvor, Konzorcij (Nama), Aškerčeva, Tobačna, Vič in Dolgi most. Za potovanje v enem območju potnik plača 1,20€ za potovanje v roku 90 min s prestopanjem in 37€ za mesečno vozvonico ter 1,60€ za potovanje v dveh območjih oziroma za mesečno vozovnico 49€.

Več ...

V ponedeljek, 3.decembra 2012, je bila podaljšana linija 1 do novega kompleksa Snaga na Cesti dveh cesarjev. S podaljšanjem se je linija približala še Poštnemu centru ter naseljem na območju Ulice Malči Beličeve in Ceste dveh cesarjev. Novo končno obračališče linije 1 je prevzelo ime po starem obračališču; imenovalo se bo »Mestni log«.

Več ...

Takoj po praznikih, 5. novembra 2012, se bile spremenjene linije v občini Medvode in Vodice: podaljšana je bila linija 15 (Stanežiče-Medvode), uvedena linija 30 (Medvode - Vodice), vzpostavljeno novo prestopno stičišče v Medvodah in Vodicah, linija 60 (Ljubljana – Vodice – Polje) pa je bila okrepljena z odhodi proti Ljubljani.

Več ...

3. januarja sta bili podaljšani linija 3 in 3B.

Več ...

3. septembra 2012 smo uvedli podaljšanje linije 19 I do Iške vasi  in spremenili traso 3G znotraj Grospljega v t.i.krožno.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.