Dodatne informacije za potnike

Kartice

Vrednostna kartica Urbana

Je rumene barve, nadomešča žetone in gotovino. Je brez imena in je prenosna. Nanjo je mogoče naložiti dobroimetje v vrednosti do 50 EUR. Najmanjša vrednost polnitve na Urbanomatih je 0,05 EUR, na drugih prodajnih mestih pa 0,10 EUR. V Potniškem centru LPP na Slovenski cesti 56 v Ljubljani in na Avtobusni postaji Ljubljana ni omejitve najnižje vrednosti polnitve. Vrednostna kartica Urbana, rumene barve, se lahko uporablja tudi kot članska izkaznica Mestne knjižnice Ljubljana. V tem primeru v enotah Mestne knjižnice Ljubljana nanjo natisnejo ime in priimek ter številko članske izkaznice uporabnika. Po zapisu imena in priimka člana Mestne knjižnice Ljubljana, lahko uporabniki vrednostno kartico Urbana, rumene barve, z nalaganjem dobroimetja še naprej uporabljajo kot prenosljivo. V kolikor pa uporabniki nanjo naložijo terminsko vozovnico, pa se ob kontroli vozovnic zahteva osebni dokument. 

Terminska kartica Urbana

Je zelene barve, nadomešča vse vrste mesečnih vozovnic. Izdana je na ime in ni prenosljiva. Omogoča neomejeno število voženj v celotni mreži linij LPP. Terminsko kartico je mogoče dobiti v Potniškem centru LPP na Slovenski cesti 56, Ljubljana, na Avtobusni postaji Ljubljana, ter v turistični poslovalnici PAV d.o.o., Vrhnika. Na terminsko kartico zapišemo pravico do uporabe posamezne vrste mesečne vozovnice. Polnjenje terminske kartice pa je mogoče na Urbanomatih in vseh drugih prodajnih mestih, kjer se veljavnost kartice za izbrani mesec podaljša s plačilom izbrane mesečne vozovnice.

Poleg ali namesto mesečne vozovnice lahko na terminsko kartico naložite tudi izbrano vrednost dobroimetja (do 50 EUR), ki ga lahko uporabite tudi za plačilo drugih storitev, ki so vključene v sistem enotne mestne kartice.

Če imate na terminski kartici naloženo veljavno mesečno vozovnico, vam sistem le to upošteva in ne trga sredstev, če pa bo sistem zaznal, da na kartici ni naložene veljavne mesečne vozovnice, samodejno s kartice odšteje vrednost vožnje.

Kartica Urbana zelene barve je lahko na podlagi sklepa izdajatelja tudi prenosljiva v izjemnih primerih, vendar na kartici ne smeta biti zapisana ime in priimek ter ne sme imeti zapisane pravice za terminsko vozovnico oziroma statusa terminske vozovnice.

Kartica Urbana zelene barve se lahko uporablja tudi kot članska izkaznica Mestne knjižnice Ljubljana. Zapis številke članske izkaznice se opravi v enotah Mestne knjižnice Ljubljana.

Omejitev uporabe kartice Urbana in zastaralni rok

Splošni zastaralni rok za dobroimetje na kartici Urbana je 5 let. Po preteku 5 let od zadnje aktivnosti s kartico Urbana, ki pomeni spremembo stanja dobroimetja, kartica Urbana postane neaktivna.

Uporabnik lahko neaktivno kartico Urbana ponovno aktivira z vpisom v bazo aktivnih kartic Urbana, kar lahko izvede v Potniškem centru LPP. Na ta način ponovno aktivirana kartica Urbana ima začetno stanje dobroimetja 0 EUR.

 

izgled Urbane

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.