Dodatne informacije za potnike

Električni vlakec Urban

Ogled mesta s turističnim vlakcem je atrakcija, ki je v Ljubljani ne smete zamuditi. Krožna pot ima 10 postaj in vključuje največje znamenitosti mesta. Pustite se zapeLJati...

Slika električnega vlakca Urbana
Foto: Doris Kordić

Poučno in zabavno po Ljubljani

Električni turistični vlakec Urban krožno pot začenja v bližini Mestne hiše, obišče Ljubljanski grad, vas popelje ob prijetnih nabrežjih reke Ljubljanice in se preko Trnovskega pristana, skozi središče sodobne Ljubljane, mimo Opere, Moderne galerije in Prešernovega trga s Tromostovjem vrača na izhodiščno točko.

Na vlakec lahko vstopate na različnih postajah in čudovito raziskovanje Ljubljane kombinirate z ogledom galerije, gradu in drugih znamenitosti, lahko pa se na poti za nekaj časa preprosto predajate sončnim žarkom ob Ljubljanici, si privoščite najljubšo pijačo ali kosilo, nato pa se ponovno vrnete na vlakec. Lahko pa na vlakcu spremljate celotno krožno vožnjo in izveste veliko o Ljubljani. Naredite si dan takšen, kot vam je najbolj všeč.

Slika dekleta v Ljubljani, ki sedi v lokalu in pije sok.
Foto: Nea Culpa

Na začetni vstopni postaji je na vlakcu zagotovljeno prosto mesto.

Vagoni vlakca so v zimskem času zaprti in ogrevani, poleti pa se okna vagonov odprejo.                

Glavne mestne znamenitosti vam predstavi zvočni vodnik. Izbirate lahko med štirinajstimi (slovenski, angleški, nemški, italijanski, hrvaški, francoski, španski, ruski, portugalski, nizozemski, kitajski, grški, arabski  in madžarski). V Ljubljani soustvarjamo zgodbo krožnega gospodarstva, zato bomo komponente odsluženih slušalk predelali v surovine za druge izdelke.  

Slika dekleta v vlakcu Urbanu, ki med vožnjo preko slušalk posluša opis znamenitosti Ljubljane
Foto: Doris Kordić

Želim rezervirati >>

Book now >>

Darilni bon >>

Voucher as gift >>

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.