Dodatne informacije za potnike

Katere dokumente potrebujem?

Za nakup VREDNOSTNE kartice ne potrebujete ničesar.

Za pridobitev TERMINSKE kartice fotografija ni potrebna. Na to vrsto kartice se zapiše pravica do uporabe različnih kategorij mesečnih vozovnic. Glede na vrsto pravice so potrebni različni dokumenti.

1. Šolska mesečna vozovnica

 • ustrezno izpolnjeno Vlogo za pridobitev subvencionirane vozovnice (glej v meniju rubriko "Uporabne informacije za potnike: Šolska mesečna vozovnica")
 • osebni dokument ali indeks za polnoletne uporabnike
 • osnovnošolci potrebujejo za izdajo šolske mesečne vozovnice samo osebni dokument

2. Mesečna vozovnica za upokojence

 • Odločbo o upokojitvi in /ali kartico za upokojence, katero lahko uveljavljate, če ste nad 55 let
 • osebni dokument
 • za starejše od 65 let samo osebni dokument

3. Splošna mesečna vozovnica

 • osebni dokument

4. Mesečna vozovnica s popustom za brezposelne

 • potrdilo Zavoda RS za zaposlovanje o vpisu v evidenco brezposelnih oseb, ki ni starejše od 30 dni
 • osebni dokument

5. Brezplačna vozovnica

 • odločbo MOL, ki dokazuje upravičenost
 • osebni dokument

Terminske kartice vam ni treba zamenjati, če se vam zamenja status, le pravico za drugo vrsto mesečne vozovnice je treba zapisati nanjo.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.