Dodatne informacije za potnike

Splošni prevozni pogoji

Koliko je star otrok, ki plača za potovanje na LPP?

Otroci do šestega leta starosti in organizirane skupine vrtčevskih otrok uporabljajo javni prevoz brezplačno, brez predhodno izdane vozovnice. Otrok mora imeti pri javnem prevozu spremstvo polnoletne ali mladoletne osebe, starejše od deset let, če to dovolijo starši, posvojitelji ali otrokovi skrbniki.

Kako lahko prevažam psa? Ali moram plačati zanj? Ali plačam za prevoz prtljage?

Prevoz psov (razen službenih psov in vodičev) je v mestnem prometu dovoljen zunaj prometnih konic in s pogojem, da je pes čist in zdrav, na vrvici, ima nagobčnik ter dokazilo o cepljenju proti steklini. Prevoz drugih malih živali je dovoljen le v kletkah ali na drug primeren način, ki ne moti in ne ovira drugih potnikov, in ob izpolnjevanju higiensko sanitarnih predpisov. Prevoz navedenih živali je brezplačen.

Prevoz osebne prtljage in otroškega vozička je brezplačen. Prevoz večjih kosov prtljage, ki bi ovirali druge potnike, ni dovoljen.

Ali lahko na avtobusu prevažam kolesa?

Na avtobusu lahko prevažamo le zložljiva kolesa, saj le-ta ne presegajo predpisane velikosti in teže osebne prtljage. Preden avtobus spelje, jih moramo varno pritrditi, da v primeru zaviranja ne bi poškodovali sopotnikov. Intermodalni prevoz zložljivih koles z avtobusi razvijamo v sodelovanju z mednarodnimi partnerji v okviru projekta Bike Intermodal, ki ga sofinancira Evropska unija.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.