Kartice

Vrednostna kartica Urbana

Je rumene barve, nadomešča žetone in gotovino. Je brez imena in je prenosna. Nanjo je mogoče naložiti dobroimetje v vrednosti do 50 €. Najmanjša vrednost polnitve na Urbanomatih je 1 €, na drugih prodajnih mestih ni omejitve najnižje vrednosti polnitve. Vrednostna kartica Urbana, rumene barve, se lahko uporablja tudi kot članska izkaznica Mestne knjižnice Ljubljana. V tem primeru v enotah Mestne knjižnice Ljubljana nanjo natisnejo ime in priimek ter številko članske izkaznice uporabnika. S tem postane kartica imenska in neprenosljiva, kar omogoča tudi nalaganje mesečnih vozovnic. 

Terminska kartica Urbana

Je zelene barve, nadomešča vse vrste mesečnih vozovnic. Izdana je na ime in ni prenosljiva. Omogoča neomejeno število voženj na vseh linijah mestnih avtobusov. Terminsko kartico je mogoče dobiti le v potniški blagajni LPP in na Avtobusni postaji Ljubljana, kjer nanjo zapišemo pravico do uporabe posamezne vrste mesečne vozovnice. Polnjenje terminske kartice pa je mogoče na Urbanomatih in vseh drugih prodajnih mestih, kjer se veljavnost kartice za izbrani mesec podaljša s plačilom izbrane mesečne vozovnice. Poleg ali namesto mesečne vozovnice lahko na terminsko kartico naložite tudi izbrano vrednost dobroimetja (do 50 €) in ga uporabite, kot bi sicer uporabili žetone ali gotovino oziroma za plačilo drugih storitev, ki bodo vključene v sistem enotne mestne kartice. Če imate na terminski kartici naloženo veljavno mesečno vozovnico, vam sistem upošteva to in ne trga sredstev, če pa bo sistem zaznal, da na kartici ni naložene veljavne mesečne vozovnice, samodejno s kartice odšteje vrednost vožnje.

Kartica Urbana zelene barve je lahko na podlagi sklepa izdajatelja tudi prenosljiva v izjemnih primerih, vendar na kartici ne smeta biti zapisana ime in priimek ter ne sme imeti zapisane pravice za terminsko vozovnico oziroma statusa terminske vozovnice.

Kartica Urbana zelene barve se lahko uporablja tudi kot članska izkaznica Mestne knjižnice Ljubljana. Zapis številke članske izkaznice se opravi v enotah Mestne knjižnice Ljubljana.

Kartica Urbana je trajna, dobroimetje na njej ne zastara.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.