Evropski teden mobilnosti 2012

Evropski teden mobilnosti 2012 - Delimo 200.000 shem linij LPP - Teden brez avtomobila

Mestna občina Ljubljana bo od 16. do 22. septembra 2012 že 11. leto zapored sodelovala v Evropskem tednu mobilnosti (ETM), najbolj razširjeni kampanji za trajnostno mobilnost. Osrednja tema letošnje kampanje je "Prava smer je gibanje".

Namen akcije je spodbuditi uprave evropskih mest k uvajanju trajnostnih ukrepov na področju prometa, ter povabiti meščane k razmisleku in preizkusu drugačnega načina prevoza, ki pomeni alternativo vožnji z osebnim avtomobilom.

Evropski teden mobilnosti se vsako leto zaključi 22. septembra z Dnevom brez avtomobila, ko imajo na cestah prednost pešci, kolesarji, vozila javnega prevoza in drugi okolju prijazni načini prevoza. V Ljubljani Dan brez avtomobila že drugo leto zapored razširjamo na Teden brez avtomobila.

Skica zapore na Slovenski cesti med v času trajanja ETM (od 16. do 22. septembra 2012). Na odseku med Šubičevo ulico in Gosposvetsko cesto bo dovoljen le promet avtobusov mestnega potniškega prometa, kolesarjev, dostavi, intervencijskih vozil ter vozil z dovolilnicami MOL. Promet ob zapori bodo vsak dan med 7. in 18. uro nadzirali in urejali policisti in mestni redarji.


Skica zapore Slovenske ceste.

Letos uvaja Mestna občina Ljubljana dva trajnostna ukrepa, in sicer predstavitev brošure Mobilna Ljubljana, ki je bila izdana v okviru projekta CIVITAS Elan, ter uvedbo nove storitve na avtobusih mestnega potniškega prometa - "Prevoz na klic" za osebe z oviranostmi, pri katerem sodeluje tudi CIVITAS Elan.

Več informacij o ETM lahko dobite na Info točkah MOB-i-LNICAH – v prostorih Turističnega informacijskega centra na Adamič-Lundrovem nabrežju 2 in Trgu Osvobodilne fronte 6 (Železniška postaja Ljubljana) ter Slovenskega turističnega informacijskega centra na Krekovem trgu 10, ter na www.ljubljana.si in www.civitasljubljana.si

»LPP INFO MARJETICE«: Delimo 200.000 shem linij LPP!

Za pomoč pri deljenju shem linij se zahvaljujemo: MOL in primestnim občinam: Brezovica, Domžale, Grosuplje, Ig, Logatec, Medvode, Vodice, Trzin, Škofljica, Mercatorju in Petrolu ter Zavodu Turizem Ljubljana.

Osnovni namen akcije je potencialnim potnikom (predvsem voznikom osebnih vozil in občanom primestnih občin, kjer potekajo nove linije LPP), razdeliti sheme linij LPP in jih na ta način čim bolje seznaniti z mrežo linij LPP in z možnostmi intermodalnega potovanja; obstoječe potnike pa seznaniti z novostmi v mreži linij LPP.

V bližini poslovalnic Mercatorja in bencinskih servisov Petrola bo zasajenih 29 velikih rumeno zelenih marjetic, ki bodo opozarjale na to, da lahko v poslovalnici Mercatorja oziroma na bencinskem servisu Petrola dobite brezplačno shemo linij LPP.

Deljenje shem linij LPP na bencinskih servisih Petrola v primestnih občinah poteka v sodelovanju z občinami: Brezovica, Domžale, Grosuplje, Ig, Logatec, Medvode, Trzin, Škofljica in Vodice. Sheme linij LPP se bodo delile tudi na Potniškem centru LPP, Slovenska 56, Bavarski dvor, in v obeh zgoraj navedenih Turistično informativnih centrih ter v Slovenskem turistično informacijskem centru.

Tukaj delimo sheme linij LPP od 17.9. do 22.9.2012:

POSLOVALNICE MERCATOR

 1. SP Brdo, Cesta na Bokalce 9, Ljubljana
 2. HM Šmartinska, Šmartinska 102-104, LJ
 3. SP Rakovnik, Dolenjska c. 43, Ljubljana
 4. SP Pirnice, Pirnice 5c, Medvode
 5. SP Medvoška 6, Medvode
 6. SP Slape, Zaloška 168, Ljubljana
 7. SP Vevce, Papirniški trg 2, Ljubljana
 8. SP Tomacevo, Tomacevo 12, Ljubljana
 9. SP Gameljne, Srednje Gameljne 49, Ljubljana-Šmartno
 10. SP Na Gmajni, Na Gmajni 1, Ljubljana
 11. SM Brdo, Cesta na Brdo 19, Ljubljana
 12. SP Brezovica, Podpeška c. 2, Brezovica pri Ljubljani
 13. SP Vnanje Gorice, Podpeška c. 152, Brezovica pri Lj.
 14. SM Podpec, Podpec 48, Preserje
 15. SP Podutik, Podutiška 161, Ljubljana

Tukaj delimo sheme linij LPP od 19.9. do 21.9.2012:

BENCINSKI SERVISI PETROL

 1. Ljubljanska cesta 16a, Grosuplje
 2. Cešminova cesta 1, Domžale
 3. Gorenjska cesta 14, Medvode
 4. Ljubljanska cesta 50, Trzin
 5. Jezero 103, Preserje
 6. Ljubljanska cesta 69, Ig
 7. Moste 40f, Moste pri Komendi
 8. Tržaška cesta 21, Logatec
 9. Kocevska cesta 100, Škofljica
 10. Celovška cesta 226, Ljubljana
 11. Tržaška cesta 131a, Ljubljana
 12. Dolenjska cesta 157a, Ljubljana
 13. Dunajska cesta 130, Ljubljana
 14. Šmartinska cesta 150, Ljubljana

Na shemi linij, ki jo bomo razdelili, so vrisana prodajna mesta urbane (izbrane poslovalnice Mercatorja in izbrani bencinski servisi Petrola, ki so hkrati prodajna mesta vrednostne Urbane in mesta, kjer lahko napolnimo vrednostno ali terminsko kartico urbana), dodane so shema območij 1, 2 in 3 in tabela območij 1, 2 in 3, skica parkirišč podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice in obeh parkirišč P + R (Center Stožice in Dolgi most) z navedbo linij LPP, ki so v bližini ter skica zapore Slovenske ceste v času Evropskega tedna mobilnosti.

Spremljevalni aktivnosti LPP INFO MARJETIC sta dve »mobilni enoti LPP« v središču mesta ter pet tematskih »potujočih razstav LPP« na desetih avtobusih.

Člani mobilnih enot zaposlenih LPP bodo delili sheme linij LPP  potencialnim potnikom, sicer voznikom osebnih vozil, predstavljali prednosti vožnje z avtobusi mestnega potniškega prometa. Prednosti Ljubljanskega potniškega prometa bo ob tem predstavljalo še pet tematskih potujočih razstav LPP na desetih avtobusih, ki si jih bodo potniki lahko ogledali med vožnjo z avtobusom. Avtobusi z razstavnimi vsebinami na lepenkah bodo vozili od 16. septembra 2012 do predvidoma konca leta.

Teme potujočih razstav:

 • Intermodalno na pot (Kako potovati z zložljivim kolesom na avtobusu)
 • Prevoz na klic (Predstavitev storitve »Prevoz na klic« za osebe z oviranostmi)
 • Metanbusi (Prednosti metanbusov)
 • Varno na bus (Praktični nasveti za varno potovanje na avtobusu)
 • Busbonton
Datoteke
PDF icon Jumbo plakat ETM [pdf | 473,9 KB]
PDF icon Letak LPP - shema linij in ostale informacije [pdf | 3,9 MB]
PDF icon Plakat ETM [pdf | 738,9 KB]
PDF icon Zgibanka ETM [pdf | 1,2 MB]
PDF icon Pregled ostalih aktivnosti [pdf | 1,2 MB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.