Vozovnica Slovenija za upokojence

Na podlagi sklenjene pogodbe z Ministrstvom za infrastrukturo bodo s prvim oktobrom upokojenci, imetniki Evropske kartice ugodnosti za invalide, vojni veterani in osebe starejše od 65 let, pod pogojem, da niso v delovnem razmerju, upravičeni do brezplačne vozovnice za mestne linije LPP. Tistim upravičencem, ki že imajo vozovnico Slovenija rdeče barve, ki omogoča brezplačne vožnje na medkrajevnih avtobusih, se bo vozovnica za mestni promet na kartico zapisala avtomatsko ob prvi validaciji na avtobusu. To pomeni, da se od 1. oktobra dalje lahko neomejeno vozijo tudi na mestnih linijah LPP.

Ostali upravičenci bodo najprej morali v Potniškem centru LPP oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice za brezplačen prevozTisti, ki še nimajo terminske kartice Urbana (z imenom in priimkom), bodo le-to lahko kupili za 2,00 EUR, nanjo pa se bo zapisala pravica do brezplačne vozovnice na mestnih linijah LPP. Uporabnikom, ki že imajo terminsko kartico Urbana, pa se bo pravica zapisala na obstoječo kartico. Če je bila obstoječa terminska kartica (z imenom in priimkom) izdelana pred več kot 4 leti, je potrebno izpolniti še obrazec za  izdajo terminske kartice Urbana.

Potniški center LPP na Slovenski cesti 56 bo od 20. septembra do 8. oktobra 2021 odprt vsak delovnik od 7. do 19. ure. Poleg tega bo odprt tudi v soboto, 25. septembra, in 2. oktobra, od 7. do 13. ure. Od 9. oktobra dalje pa bo Potniški center LPP odprt med delovniki od 7. do 17. ure.

V izogib gneči v Potniškem centru bomo tistim upravičencem, ki že imajo terminsko kartico Urbana, omogočili, da vlogo za izdajo subvencionirane brezplačne vozovnice oddajo tudi na Tehničnih pregledih LPP, na Celovški cesti 160 (vhod s Ceste Ljubljanske brigade), vsak delovnik od 8. do 16. ure. Če upravičenec še nima terminske kartice Urbana, bo vlogo moral oddati v Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru.

Vsem upravičencem priporočamo, da vlogo pridobijo na naši spletni strani in na prodajno mesto prinesejo že izpolnjeno vlogo.

Potnikom, ki so kupili letno vozovnico, bomo sorazmerni del kupnine vrnili.

Kljub brezplačnemu prevozu je vozovnica veljavna le, če jo uporabnik ob vsakem vstopu na avtobus validira. Če vozovnica ni validirana, je neveljavna in bo potnik s strani kontrolorja prvič na to opozorjen in jo bo moral validirati, drugič pa lahko sledi strožja sankcija. Upoštevati je namreč potrebno, da validacija omogoča tudi štetje potovanj.

Vozovnica Slovenija za dijake in študente na mestnih linijah ne velja. Velja izključno na medkrajevnih linijah.

Datoteke
PDF icon vloga_za_izdajo_subvencionirane_vozovnice_za_brezplacen_prevoz.pdf [pdf | 162,4 KB]
PDF icon obrazec_za_izdajo_imenske_kartice_urbana_.pdf [pdf | 623,8 KB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu dopolnjuje in smiselno podaja zahteve, ki so opredeljene v zakonodaji o varnosti in zdravju pri delu. Poudarja preventivno delovanje in opredeljuje številne dejavnosti, ki omogočajo splošen vpogled v zdravje in varnost pri delu, saj si skozi izpolnjevanje zahtev organizacija prizadeva za učinkovito in uspešno izboljšanje varnosti in zdravja svojih zaposlenih. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.