Vozovnica Slovenija za upokojence

Na podlagi sklenjene pogodbe z Ministrstvom za infrastrukturo so upokojenci, imetniki Evropske kartice ugodnosti za invalide, vojni veterani in osebe starejše od 65 let, pod pogojem, da niso v delovnem razmerju, upravičeni do brezplačne vozovnice za mestne linije LPP. Tistim upravičencem, ki že imajo vozovnico Slovenija rdeče barve, ki omogoča brezplačne vožnje na medkrajevnih avtobusih, se vozovnica za mestni promet na kartico zapiše avtomatsko ob prvi validaciji na avtobusu. To pomeni, da se  lahko neomejeno vozijo tudi na mestnih linijah LPP.

Ostali upravičenci, ki še nimajo vozovnice Slovenija, se morajo najprej oglasiti v Potniškem centru LPP. Če bo vozovnico za upravičenca urejala druga oseba, mora na Potniško blagajno prinesti izpolnjeno vlogo s strani upravičenca. Tisti, ki še nimajo terminske kartice Urbana (z imenom in priimkom), bodo le-to lahko kupili za 2,00 EUR, nanjo pa se bo zapisala pravica do brezplačne vozovnice na mestnih in medkrajevnih linijah LPP. Uporabnikom, ki že imajo terminsko kartico Urbana, pa se bo pravica zapisala na obstoječo kartico. 

Delovni čas potniškega centra LPP

Kljub brezplačnemu prevozu je vozovnica veljavna le, če jo uporabnik ob vsakem vstopu na avtobus validira. Če vozovnica ni validirana, je neveljavna. 

Datoteke
PDF icon vloga_za_izdajo_subvencionirane_vozovnice_za_brezplacen_prevoz_.pdf [pdf | 141,1 KB]
PDF icon obrazec_za_izdajo_imenske_kartice_urbana_.pdf [pdf | 623,8 KB]
ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.