Dodatne informacije za potnike

Pridobitev nadomestne deklaracijske tablice

Nadomestna deklaracijska tablica se izda za tovorno ali priklopno vozilo, pri katerem je bila originalna deklaracijska tablica izgubljena oziroma uničena in proizvajalec ali njegov pravni naslednik ne obstaja več. V kolikor so se za vozilo spremenili identifikacijski ali tehnični podatki (številka šasije, največja dovoljena masa vozila, dovoljene osne obremenitve, vrsta vozila ali oblika nadgradnje), se nadomestna deklaracijska tablica izdela zgolj na podlagi opravljenega postopka posamične odobritve predelanega vozila, za katerega je potrebno vložiti vlogo posebej. V primerih, kjer je potrebno za izdajo nadomestne deklaracijske tablice opraviti identifikacijo vozila (če za vozilo ne obstaja izjava o ustreznosti oz. potrdilo o skladnosti), se pri vložitvi vloge obvezno pregleda tudi vozilo.

Nadomestna deklaracijska tablica se izda tudi za lahki priklopnik (z največjo dovoljeno maso do 750 kg) lastne izdelave, za katerega je bilo izdano potrdilo o opravljenem strokovnem pregledu v eni od pooblaščenih strokovnih organizacij, in pri katerem je bila originalna deklaracijska tablica izgubljena oziroma uničena ter za serijsko izdelan lahki priklopnik, izdelan pred letom 1993, ki ga proizvajalec ni opremil z deklaracijsko tablico.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.