Aktualno

Novi električni vlakec Urban

Ljubljana, kot mesto, ki je bilo aprila lani izbrano v Misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih evropskih mest, ter deluje v skladu s celostno prometno strategijo, aktivno preoblikuje svojo urbano prihodnost. Zavezani k cilju ogljično nevtralnega mesta do leta 2030, načrtujemo aktivnosti in projekte s katerimi oblikujemo mestno okolje, ki bo odražalo trajnostne vrednote.

V okviru tega v središču mesta uvajamo izključno električna vozila, med katera sodi tudi novi električni vlakec Urban.

Električni vlakec Urban svoje potovanje začenja na Stritarjevi ulici, le korak stran od Mestne hiše. Z uvedbo novega, dodatnega vlakca smo znatno povečali frekvenco odhodov, tako da bodo odhodi z začetnega postajališča zdaj vsakih 45 minut. Potniki bodo lahko na postajališčih izstopili, si ogledali znamenitosti Ljubljane in ponovno vstopili na naslednji vlakec.

Vozni red

Opis trase

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.