Dodatne informacije za potnike

Plačilo z VALÚ Moneto

Plačilo z mobilnim telefonom nadomešča nekdanje plačilo z žetoni in gotovino. Ta način plačila ne omogoča brezplačnega prestopanja v roku 90 minut.

Plačilo vožnje s telefonom omogočajo vsi operaterji, vendar pa nekateri izmed operaterjev ne omogočajo plačila vožnje s telefonskim računom. V tem primeru morajo imeti uporabniki na aplikaciji VALÚ naloženo dobroimetje.
Vljudno prosimo, da se v
sak uporabnik pri svojem operaterju pozanima, na kakšen način lahko plača prevoz z avtobusom - s telefonskim računom ali z dobroimetjem.

Informacije o vklopu VALÚ Moneta 

Na avtobusu za tovrstno plačilo pokličemo standardno številko za plačevanje z VALÚ Moneto 1899, nato pa telefon približamo validatorju, ki se nahaja pri vozniku. Ta način plačila ne omogoča brezplačnega prestopanja in tudi ne plačila vožnje za več oseb.

Na urbanomatu sledimo navodilom na zaslonu, plačilo z VALÚ Moneto se izvede s klicem na številko 180 in prislonitvijo mobilnega telefona k čitalniku in zapisovalniku.

Od 6. oktobra 2021 dalje bo pri plačilih z VALÚ Moneto za tiste uporabnike, ki ne uporabljajo aplikacije VALÚ, na urbanomatih obvezna uporaba varnostne kode PIN. To pomeni, da bodo ti uporabniki morali po novem ob vsakem plačilu na urbanomatu vnesti kodo PIN. Navodila za plačilo se bodo uporabniku sproti izpisovala na urbanomatu.

Kodo PIN si uporabniki nastavijo sami z ukaznim nizom *134*želeni PIN#.

Za uporabnike, ki za plačevanje že uporabljajo aplikacijo VALÚ, ostaja postopek plačila nespremenjen. Plačila z aplikacijo VALÚ so zaščitena z varnostnimi elementi same aplikacije, zato dodaten vnos PIN-a v tem primeru ni potreben.

Za enostavnejše in hitrejše plačevanje predlagamo uporabo aplikacije VALÚ.

 

Za pomoč smo vam na voljo na telefonski številki 080 6077.

logotip valu

 

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.