Dodatne informacije za potnike

Izdelava terminske Urbane

Terminska kartica je zelene barve in se uporablja kot nosilec vrst mesečnih vozovnic. Izdana je na ime in ni prenosljiva ter omogoča neomejeno število voženj.

Katere dokumente potrebujem pri izdelavi terminske Urbane?

 • SPLOŠNA: osebni dokument,
 • VOZOVNICA SLOVENIJA ZA UPOKOJENCE, IMETNIKE EVROPSKE KARTICE UGODNOSTI ZA INVALIDE, VOJNE VETERANE IN STAREJŠE OD 65 LET (velja za mestni in medkrajevni promet): osebni dokument
 • ZA BREZPOSELNE: osebni dokument, potrdilo ZRSZ o vpisu v evidenco brezposelnih oseb, ki ni starejše od 30 dni,
  • izdelava poteka samo na Potniškem centru LPP in na Avtobusni postaji Ljubljana,
 • ZA DIJAKE IN ŠTUDENTE: osebni dokument, vloga za izdajo subvencionirane vozovnice,
 • ZA OSNOVNOŠOLCE: osebni dokument,
 • PRENOSNA: osebni dokument.

Podrobne informacije o pridobitvi terminske vozovnice si oglejte v Splošnih prevoznih pogojih.

Kje lahko izdelam terminsko Urbano?

 • Na Potniškem centru LPP, Slovenska 56, 1000 Ljubljana. Delovni čas.
 • Na Avtobusni postaji Ljubljana, odprto vsak dan od 6. do 20. ure.
 • V Turistični agenciji PAV na Vrhniki (Cankarjev trg 4), odprto ob delovnikih od 9. do 17. ure in vsako prvo in zadnjo soboto v mesecu, od 9. do 12. ure.

Poleg mesečne vozovnice lahko na terminsko Urbano naložite tudi dobroimetje (do 50 EUR) in ga uporabite za prevoz v več območjih, za več potnikov ali za plačilo drugih storitev, ki so vključene v sistem Urbane (parkiranje na parkiriščih LPT, plačilo na parkirnih avtomatih, izposoja knjig, vožnja z vzpenjačo).

 

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.