Aktualno

Testiramo enojni električni avtobus eCitaro

slika avtobusa eCitaro

Do srede, 22. 5. 2024, bomo testirali enojni električni avtobus eCitaro, ki ga proizvaja Mercedes-Benz. Avtobus ponuja tiho vožnjo brez emisij.

Električni avtobus eCitaro ima pet baterijskih sklopov s skupno kapaciteto 490 kWh, kar omogoča dolgo vožnjo brez potrebe po pogostem polnjenju. Polnjenje poteka z močjo do 150 kW, avtobus pa ima polnilne vtičnice na obeh straneh, kar omogoča večjo prilagodljivost pri polnjenju.

Za varnost skrbijo 360° kamera, aktivni zavorni sistem, pomočnik za zavijanje in sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah. Potnikom so na voljo udobni sedeži, USB vtičnice za polnjenje naprav ter prostor za invalidski ali otroški voziček.

Avtobus je dolg 12,1 metra, širok 2,55 metra in visok 3,4 metra, kar omogoča lahkotno manevriranje po mestnih ulicah.

Testiranje eCitaro Solo je del prizadevanj LPP za izboljšanje mestnega prevoza in zmanjšanje emisij v Ljubljani.

ISO 14001:2015 potrjuje vzpostavite in vzdrževanje sistema vodenja s področja ravnanja z okoljem OHSAS 18001 je britanski standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanje varnosti. Njegov namen je, da bi vse organizacije, ki jih uvedejo uveljavljale varnost in zdravje pri delu. Splošno je OHSAS 18001 najbolj priznani svetovni standard za varnost in zdravje pri delu in sistem za upravljanja varnosti. ISO 9001:2015 potrjuje vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.